viagranewonlineproduct.com

France

sporocite1
sporocite4sporocite2sporocite3

ŽIVEL  1.  MAJ!

Mineva 10 let od začetka  najuspešnejših idej, ki sem jih spravil v življenje skozi radijski eter in izven.

Istega leta smo se zbrali s harmonikarji na planiških poletih v največjem številu do tedaj. Prek 1500 harmonikarjev mi je prisluhnilo in s skupnimi močmi se je zgodil praznik, kot ga do tedaj še ni bilo. Oder v Planici smo tisto leto 2006 poimenovali »VESELJAKOV« oder, saj smo želeli dogodek z radiem Veseljak tudi v živo spremljati. Ne glede na vsa različna mnenja, …..USPELO NAM JE!

Ideja seveda ni bila moja, sem jo pa z malo številno ekipo izvedel.

Še danes se mnogi spominjajo. Hvala vsem harmonikarjem! Morda pa prihodnje leto ponovimo zgodbo v čast skakalkam na Ljubnem.

Kmalu po Planici pa mi je takratni urednik in direktor radia veseljak Avguštin Vidmar dejal; »a nisi ti rekel, da se na Veseljaku premalo dogaja?!«

-          »Ja, sem!«

»No potem pa  boš zdaj programski urednik.  Pripravi program ter oddaje da se bo dogajalo«.

Pa smo začeli!

Ob pomoči moje pevke in sodelavke Anite Urbanija sem začel razmišljati in dal sodelavcem nalogo da si pripravijo vsak svojo oddajo in jo izvedejo. V kolikor je ne bodo, jim bom jaz pripravil vse potrebno za izvedbo. Pa je že pred tem skočila v ogenj Majda z »Nedeljskim gugalnikom«. Ideja je bila dobra po mojem mnenju in Majda je bil gotovo moj pravi izbor za to tematiko. Zato sem ji hvaležen, da je oddajo »Nedeljski gugalnik« vodila kar 10 let.

Podobno se je zgodilo z »veselim genialcem« za otroke. Nataša še zna povedati kako so otroci obiskovali studio in se veselili zanimivih radijskih druženj.

Vmes sem pričel s ŠOFERSKO zgodbo, ki so jo poznali vsi šoferji. Odmevnost je bila neskončna…… Nino so vzeli kar za svojo in ji trobili celo na poroki.

Poleg nedeljskih piknikov na Jezerskem , v Kamniški Bistrici , na Vrhniki in v Komendi smo se želeli zabavati tudi drugače.

Tako sem si dejal; »Veseljaka v vsako slovensko gostilno in bife! TO JE TAPRAVO!«

Začela se je …… »Petkova Pumpa«

Želel sem mnogim »nejevernežem« pokazati da smo Slovenci  ustvarili dovolj odlične glasbe za veselice in zabave. Samo poznati jo je treba in zabava je neizbežna. Priprave sva z Anito pričela kar v avtu ob prevozu na nastope. Kako bova vodila in kaj bova govorila. Začeti veselico na radijskih valovih ni bilo enostavno. V bistvu sva se morala v praznem studiu počutiti kot na zabavi s par tisoč ljudmi. Začelo se je! Leta 2006 na večer pred prvomajskimi prazniki. Ker sem bil prepričan da takrat lahko ujameva največ poslušalcev. In res je bilo tako. Cel teden promocije in potem še par dni zasliševanja kako se jim je zdelo.   Ja……..

28. aprila 2006  ob 20.00 sva udarila!  Na sporedu je 1.   PETKOVAAAAAA    PUMPAAAAAAAAA !

PRVA IN EDINA SLOVENSKA RADIJSKA VESELICA!   Z vami sva Anita Urbanija in Franci Peternel!

Malo po malo in prijelo se je! Malo manj kot leto, za tem še prva PUMPA na terenu –» Pr Andrejc«, ko enostavno nisem mogel verjeti svojim očem! V gostilno, ki sprejme morda 80 dobrovoljnežev, se jih je nabralo OGROMNO! Za najmanj 2 gasilski veselici! Pokrivali so sproti še pod nadstreškom, ob hiši in še kje. Celo s traktorji so prihajali. Trajalo je DO ZORE!  Hvala vsem za lepe spomine.

Tekla so leta in jaz sem se počasi poslovil od 15 letnega nečloveškega tempa,  garanja ter radijskega dela. Ni mi žal, čeprav se je veliko spremenilo in ni več po mojem okusu, a to ne pomeni da ne sledim.

Vsekakor sem hvaležen vsem v hiši, da niso uničili vsega kar je idejno ustvaril Franci Peternel, ali kot so mnogi takrat rekli; »Franci z Veseljaka«, s kolegi ki so tja prišli in se pričeli učiti radijskega dela ob moji pomoči, pa čeprav sam nisem bil nikoli prej radijec.

Predvsem pa sem hvaležen vsem voditeljem, ki so pomagali da je »PETKOVA PUMPA« ostala polnih 10 LET! Seveda na terenu ni več 100% slovenska veselica, ampak to je že druga zgodba.

Hvala tudi zvestim poslušalcem, ki ste vsa leta verjeli v naše delo in ga imate radi tudi sedaj ko to počno drugi.

                                                                                                                      France

 430834_504761362879345_188326745_n.jpg

Že skoraj 30 let uveljavljen v glasbi in preko 20 let kot radijski
in televizijski voditelj.

Avtor glasbe, besedil, mnogih scenarijev za različne prireditve
in izkušen povezovalec programa.

France je tudi ustanovitelj in avtor petkove Pumpe

ki jo spremljate na radijskih valovih radia Veseljak , Aktual ....in še vedno
po Sloveniji izvaja zabave z DJ-Puma -  FRANCETOVA  PUMPA

 e-pošta: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
m
obi: +386 (0) 41 629 988